محقق انگلیسى : قرآنى که فعلاً در دست است خواه به زبان اصل عربى باشد یا ترجمه انگلیسى آن مجموعهاى است از وحى و الهاماتى که محمد (ص) دریافت داشته است به طور کلى خدا گوینده است و مخاطب آن ها محمد (ص) یا مسلمانان یا عموم خلایق مىباشند.اگر کتابى از قلب بیرون آمده باشد به تمام قلب ها نفوذ خواهد کرد. تمام صنایع و شاهکارهاى نویسندگى در مقابل آن بسیار کم ارزشند، مىتوان گفت: که اولین صفت مشخص سادگى و روشنى قرآن است و با چنین طرزى آغاز مىگردد. حقیقت و واقعیت به تمام معنى به نظر من یکى از شؤون بزرگ قرآن است. بالاخره این اولین و آخرین هنر کتابى است که موجب بروز انواع هنرها مىگردد و هرگونه ارزش و احترام را براى پیرو خود به وجود مىآورد
پی نوشت==
اسلامشناسى غرب، ص 48
قرآن و دیگران، ص 47
طبقات مفسران شیعه، ج 1، ص 183
سر ویلیام موئیس
SIR WILLIAM MAUIES
دانشمند و مورخ انگلیسى (1819 - 1905 م )
قرآن محمد (ص) کتابى است پر از دلائل واضح منطقى و مسایل بى شمار علمى و قوانین قضائى و حقوقى و دستورات عالیه که براى حفظ حیات اجتماعى و مدنى در این کتاب مقدس با عبارات ساده و در عین حال محکم و منظم آمده است که خوانندگان را مجذوب مىنماید .
پی نوشت==
اعترافات دانشمندان بزرگ جهان، ص 51
پاسخ ما به مشکلات جوانان، ج 2، ص 218
قرآن و دیگران، ص 13
لورد هیدلى
LOARD HEADLY
متفکر و دانشمندان بزرگ انگلیسى
قرآن بزرگ ترین فضیلت تقوا و نیکوکارى را به برادران مسلمان و پیروان اسلام مىآموزد در این موضوع پاى حقیقت و عدالت را سخت بالا گرفته مىگوید: مبادا نفرت و خصومت شما اى گروندگان به اسلام نسبت به تقوى از اجراى عدالت و انصاف بازتان دارد، سعى کنید عدل را در هر نقطه و درباره هر کس مىباشد مراعات کنید .
در قرآن مکرر از توحید سخن مىراند ظاهراً چنین فهمیده مىشود که خداوند گذشته از توحید و یگانگى خودش نظر دیگرى داشته است: او مىخواهد یک حس اصالت بزرگ و وحدت خلقت و تساوى مردمان را به بشر تعلیم دهد .
پی نوشت==
نظریه دانشمندان جهان درباره قرآن و محمد (ص)، ص 50
طبقات مفسران شیعه، ج 1، ص 177
قرآن و دیگران، ص 22
جان ویلیام در پر
Draper .G.W
دانشمند انگلیسى
قرآن تذکرات عالى اخلاقى و دستورات زیادى دارد. سبک انشاء قرآن طورى تنظیم شده است، که ما به هیچ صفحهاى مراجعه نمىکنیم جز آنکه عالىترین چیزى را که همه کس بایستى پسندیده و تصدیق کند، در آن خواهیم یافت، این بنیاد مخصوص که به صورت تکههاى کوتاه کوتاه است، مطالب، شعارها و قوانینى را به ما مىآموزد که به خودى خود کامل بوده و براى عموم در تمام حوادث و احتیاجات زندگى مناسب و قابل استفاده است .
پی نوشت ==
اعترافات دانشمندان بزرگ جهان، ص 62
قرآن در نظر اروپائیان، ص 56
- پرفسور آرتور آربرى
artur gan arberi
دانشمند و خاورشناس انگلیسى (1905 - 1969 م )
«زمانى که به پایان ترجمه قرآن نزدیک مىشدم سخت در پریشانى بسر مىبردم، اما در طول ایام پریشانى، قرآن نویسنده را چنان آرامشى مىبخشید و چنان حفظ مىکرد که براى همیشه رهین منتش گردید .
از این جهت، من سپاس خود را به آن قدرتى که به بشر الهام نمود و به آن پیامبرى که نخستین بار این صحیفه را ابلاغ کرد تقدیم مىدارم .
... در تمام این مدت که وظیفه مطلوب خود را انجام مىدهم خاطرات آن شب هاى رمضان را به یاد مىآورم؛ آن هنگامى که در ایوان خانه جزیره مانند خود نشسته بودم در حالى که مدهوش و شیفته و فریفته الحان خوش قرآن شیخ ریش سفید همسایه بودم که با لذت زیاد و اشتیاق تمام براى مؤمنان و پرهیزکاران قرآن تلاوت مىکرد. و من در حالى که دیانت اسلام ندارم، قرآن را خواندم تا آن را درک کنم و به تلاوت آن گوش دادم تا مجذوب آهنگ هاى نافذ و مرتعش کنندهاش شوم و تحت تأثیر آهنگ هایش قرار گیرم و با همان کیفیت که مؤمنان نخستین و واقعى داشتند نزدیک گردم تا آن را بفهمم .
در برابر آن زحمات، این نعمت عظمى که درک قرآن است برایم حاصل شد، لذا این اثر ناقص - یعنى ترجمه خود - را به یاد آن خاطرات رؤیاانگیز شبهاى مصر اهدا مىکنم .»
پی نوشت==
ترجمه تصویرى و تفسیرى آهنگین سوره فاتحه و توحید، عبدالکریم بى آزار شیرازى، ص 22
- هربرت جورج ولز
H.G.Wells
دانشمند و محقق انگلیسى (1866 - 1946 م )
در پاسخ سؤالى که یکى از مجلههاى علمى اروپا نموده بود که بزرگ ترین کتابى که از آغاز تاریخ بشر تاکنون بیشتر از سایر کتب در دنیا تأثیر بخشیده و از همه مهم تر به شمار آمده کدامست، چند کتاب را نام برده و در پایان نوشت :
اما کتاب چهارم که مهم ترین کتاب دنیاست، قرآن است. زیرا که این کتاب آسمانى اثرى که در دنیا گذارد نظیر آن را هیچ کتابى به خود ندیده است .
قرآن کتاب علمى و دینى و اجتماعى و تهذیبى و اخلاقى و تاریخى است .
مقررات و قوانین و احکام آن با اصول قوانین و مقررات دنیاى امروز تطبیق مىکند و براى همیشه قابل پیروى و عمل است هر کس بخواهد دینى اختیار کند که سیر آن با تمدن بشر پیشرفت داشته باشد باید که دین اسلام را اختیار نماید و اگر خواهد که معنى این دین را بیابد به قرآن مراجعه کند (1 )
قرآن بهترین راهنمائى یک عقیده قلبى یعنى توحید و اخلاق فاضله است .
در قرآن بهترین عبارات و عالىترین جملات نازل گردیده، اسلوب فصاحت و بلاغت آن به حدى زیباست که عقول عقلا را حیران ساخته است، قرآن کتابى است ابدى و جهانى(2 )
پی نوشت ==
1- آنچه باید از قرآن بدانیم، ص 63
پنجگام، ص 198
اسلام از دیدگاه دانشمندان غرب، ص 43
درسهائى از مکتب اسلام، سال 13، ش 1
پیامبر اسلام (ص) از نظر دانشمندان شرق و غرب، ص 219
2- قرآن و دیگران، ص 26
طبقات مفسران شیعه، ج 1، ص 178
دائرة المعارف شیعه، ص 746
نظریه دانشمندان جهان درباره قرآن و محمد (ص)، ص 53
مرمادوک
mermadok
محقق انگلیسى
آیات و کلمات قرآن در قلب و زبان ما جاى گرفته و با گوشت و خون و استخوان ما و آنچه در وجود ماست در آمیخته است
پی نوشت ==
قرآن و دیگران، ص 36
طبقات مفسران شیعه، ج 1، ص 180
دکتر مارکس
Marks .Dr
دانشمند انگلیسى (1818 - 1883 م )
قرآن شامل تمام پیام هاى خدائى است که در تمام کتب مقدسه عموماً براى جمیع ملل آمده و آن از جمله مسائلى است: که فکر و اندیشه خداشناسى و یگانه پرستى را تأیید نموده و وحدانیت مصدرى را تثبیت مىکند که راهنمایان بشر و معلمان بزرگ تعلیمات خود را از آن فرا گرفته و از آن استمداد مىجویند(1
در قرآن آیاتى موجود است که اختصاص به طلب علم و دانش و تفکر و بحث و تدریس دارد و چارهاى جز این اعتراف ندارم که این کتاب محکم بسیارى از اشتباهات بشر را تصحیح کرد(2
پی نوشت==
1-تاریخ قرآن، ص 145
2-قرآن و دیگران، ص 40
اسلامشناسى غرب، ص 22
طبقات مفسران شیعه، ج 1، ص 181
اعترافات دانشمندان بزرگ جهان، ص 63
دیوید ساموئل مارگولیوس
David Samuel Margoliooth
استاد دانشگاه آکسفورد 1858 - 1940
قرآن قطعاً مقام بزرگى در بین کتاب هاى این جهان دارا مىباشد. هر چند که تازهترین و آخرین کتاب الهى است اما اثرى که بر روى تودههاى بشریت بخشیده است قابل قیاس با سایر آن ها (که عمر طولانىتر دارند) نیست .
این کتاب یک مرحله جدیدى در فکر بشریت ایجاد کرده و یک نوع اخلاق تازهاى بوجود آورده است